måndag 15 september 2008

Måndag

Ännu en ny dag. Ännu en ny vecka. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, veckorna flyger fram och vart tiden tar vägen vet ingen, allra minst jag.

Dagen idag har besök på jobbet och musiklek på schemat. Jobbet ligger precis i närheten av där vi (Oskar och jag) går på musiklek, så då passar det alldeles ypperligt att besöka kollegorna innan det är dags för sång, musik och rörelser.
Jag ska passa på att fylla i lite papper för att ta mer föräldraledigt. Kommer vara hemma med Oskar till augusti nästa år.
Vi hade gärna velat vara en "modern" familj som delar 50/50 på föräldraledigtheten, men egenföretagare har svårt att ta ledigt en längre tid så då får det bli såhär. Vi försöker vara jämställda på andra plan istället. Går sådär... För att förtydliga, jag har fastnat i "kvinnofällan". Men, jag är faktiskt inte så ledsen för det. Jag ääälskar att vara hemma med Oskar och jag har inget emot att laga maten och tvätta tvätten. Förresten så har jag bestämt att det är bra om Uffe håller sig långt bort från tvättmaskiner och torktumlare. Han har en förkärlek till att tvätta spikar, skruvar och annat som förstör tvättmaksiner och skulle han mot förmodan klara tvättmaskinen så kan man ge sig sjutton på att han torktumlar en ylletröja så den efteråt passar bättre som tröja till Oskars nalle. Sorry älskling, men that´s a fact!
Men han är en hejare på att städa, min käre man (och serva bilarna, klippa gräset, snickra och sånt annat manligt).

Nu är Oskar på väg att vakna från förmiddagsluren så... That´s all for now.

2 kommentarer:

Anna-Lena sa...

vilken lyx att du ska vara hemma till aug... själv kommer jag börja jobba i april :O( Elin kommer skolas in i mars. Vore skoj att ses någon dag, kanske leka någon dag med Anna och Daniel oxå. Vi hänger på kyrkis på måndagar. Kom görna dit!!!

Hem och Lycka sa...

Hihi, nog bäst att du sköter tvätten då ;-) Här kommer det nog också bli så när vi får barn, maken är egen företagare han också.. Men jag ser fram emot föräldraledigheten så det gör mig inget, tvärtom! kram