måndag 29 september 2008

Åter på svensk mark

Home sweet home!
Hemma igen efter en vecka i solen på Rhodos. Solen har lyst på oss nästan hela veckan med undantag för någon snabbt övergående åsk- och regnskur. Det har badats i havet och i poolen. Det har solats lite och vi har promenerat en hel del. Ätit god mat har vi också gjort. Grekiska specialiteter så som tsatsiki, moussaka, souvlaki, gyros, grekisk sallad och en massa annat gott.

Lika mycket som det har varit en skön vecka så har det också varit en jobbig vecka. Oskar har varit jättesnäll hela veckan och han har klarat flygresor, långa promenader till olika sevärdheter, resturangbesök och shoppingrundor med bravur. När det har blivit för långtråkigt att sitta i vagnen så fick han sitta på pappas axlar en bit under promenaden eller i nya bärselen. Eller om det blev för tråkigt att sitta i barnstolen på restaurangen så kunde han någon gång få krypa runt på golvet en stund (med svarta knän som följd).
Med jobbigt menar jag att det hela tiden måste tänkas på att ha skötväskan packad med det som behövs inför strandbesök eller promenad eller restaurangbesök. Vi hade dessutom en jobbig natt när Oskar till en början inte ville somna utan grät och grät och grät och sedan när han väl somnade så vakande han titt som tätt under hela natten av att han hostade. Han fick till slut sova mellan Uffe och mig så att när han vaknade kunde vi snabbt vyssja honom till sömns igen.

Jag måste erkänna att jag faktiskt längtat hem en del under veckan. Jag skrev innan vi åkte att jag hoppades att denna semester skulle bli den bästa hittills eftersom vi nu åkte med Oskar, men ska jag vara helt, helt ärlig så har det inte varit den bästa, men heller inte den sämsta. Den har liksom varit....annorlunda. Ja, jag vet att det inte är samma sak att resa med barn som att åka två vuxna bara. Men jag hade trott att jag skulle njutit mer av att vara utomlands.
Men, summan av kardemumman är ändå att det varit en bra semester.

Jag återkommer med lite semesterbilder. Nu har Oskar vaknat från förmiddagsluren...

1 kommentar:

Theannapanna sa...

Skönt att det varit bra! Inte alltid ens förväntningar infrias men så är det ibland, o då kan det ju även bli bättre nästa gång, det är ju bra på ett sätt :-)

Date i morgon???

Krams