måndag 11 april 2011

2 timmar av mitt liv

kl 11.10: Börjar värma lunch till Oskar och Albin. Medan Oskar äter sin mat så matar jag Albin. Storebror spexar hellre än äter och lillbrorsan skrattar så den mesta av hans mat rinner ur munnen och ner i haklappen.


kl 11.30: Jag tänker börja fixa min egen lunch, men Albin gör en nr 2 i sin blöja, så det är bara att byta. Storebror börjar verka lite trött.


kl 12: Har fortfarande inte hunnit göra min egen lunch. Frågar Oskar om han vill sova lite middag. Först får jag ett nej, men när jag påminner om hur det blev igår (när han inte sov middag och sen ville somna i soffan kl 17 och då jag försökte hålla honom vaken) så ändrar han sig och går med på att "vila lite".


kl 12.20: Jag har lagt Oskar och läst en (1) sida i
en Kalle Anka-tidning för honom. Allt medan Albin ligger i babygymmet och skriker för att han vänt sig till mage och är skitarg för att han egentligen inte orkar ligga så.


kl 12.30: Fixar snabbt min lunch medan Albin blir allt mer gnällig.


kl 12.40: Har kastat i mig lunchen och börjar försöka få Albin att somna igen. Jag som trodde att han skulle orka vara vaken lite längre än så här eftersom han sov länge på fm, men oj vad jag misstog mig. Borde ju lärt mig vid det här laget att man inte ska anta något när det gäller barn.


kl 12.50: Vaggar, vyssjar, vaggar, vyssjar......


kl 13: Vaggar och vyssjar lite mera. Stoppar i nappen, nappen spottas ut.


kl 13.10: Lägger ner Albin i hans säng. Vaggar sängen (kom ihåg att köpa vyssan-lull-fötter!!) så mycket jag vågar utan att skruvarna ska ploppa ut. Passar på att plocka vissna blommor från krukväxterna i fönstret medan jag vaggar spjälsängen. Lika bra att få någon nytta gjord medan, tänker jag.


kl 13.15: Albin har äntligen somnat och jag inser att jag borde väcka Oskar. Han har redan sovit för länge och jag vet att det kommer att "bita oss i arslet" ikväll när han inte är tillräckligt trött vid läggningen. Men just nu skiter jag i det. Det är så skönt att äntligen få en lugn stund för sig själv.

1 kommentar:

Madde sa...

När jag läser det här så känns det såå skönt att barnen börjar bli större..för det föll ju nästan aldrig in att de lyckades sova samtidigt när de skulle.

hoppas att du fick lite lugn innan O vaknade.

Kram kram