fredag 4 juli 2008

Det bidde inget...

Tyvärr blir det ingen grillkväll hos Anna, Mattias & Daniel imorrn. Anna är förkyld med feber. Det kanske var lika bra att det inte blev något eftersom Oskar fortfarande är snorig. Hans feber är i alla fall borta, men man vet ju inte om snuva smittar. Så vi blir hemma och har en lite grillkväll för oss själva i stället.

Appropå mat.... Ikväll har jag tänkt göra egna hamburgare i pitabröd. Får se om vi grillar burgarna eller om vi är lata och använder spisen. Till burgarna blir det finstrimlad sallad, rödlök och saltgurka. Tänkte göra en dressing på grekisk youghurt. Kanske blir det senap i dressingen. Får se vad jag hittar på.
Imorrn blir det grillad rostbiff med rissallad till. Det är en favorit här hemma. Man gör en egen marinad till köttet med bland annat färsk riven ingefära, soya och sesamfrön. I rissalladen är det ris (så klart!), krispsallad, rödlök, gurka, karasse och tomat. Man gör även en dressing (bl a med fisksås och äppelcidervinäger och något mer som jag inte kommer ihåg just nu) som riset, löken, gurkan och tomaterna får dra i en stund. Det blir supergod fräsch sommarmat.

Hade inte så mycket att skriva om så jag slutar här. Tack å hej!

1 kommentar:

Anna-Lena sa...

Den grillade rostbiffen och rissalladen lär riktigt god, är kanske ett recept man kan få sno :O) hoppas att Oscar är bättre nu, här är vi äntligen friska. Tycker det får räcka med sjukdommar för vår fam detta år nu :O)