Tänkte delge er ett av våra favoritrecept. Biff med rissallad. Varsågoda!
För 4 pers
4 biffar, ca 100 g/st (vi brukar köpa rostbiff)
3 msk soja
1/2 msk sesamfrön
1 msk riven färsk ingefära
1 klyfta finhackad vitlök
1 msk råsocker
4 port ris, kokt och nedkylt
10 cm skivad gurka
1 klyftad rödlök
1 ask halverade cocktailtomater
2 msk äppelcidervinäger
2 msk fisksås
2 msk socker
svartpeppar
1 kruka krispsallad i grovskurna bitar
1 ask krasse
* Blanda ihop soja, sesamfrön, ingefära, vitlök och råsocker till en marinad lägg tillsammans med biffarna i en påse. Marinera minst 1 timme.
Tips! Sist marinerade vi köttet i nästan 1 dygn. Det blev jättegott och köttet blev så mört att det smälte i munnen.
* Blanda ihop ris, gurka, rödlök, tomater, vinäger, fisksås, socker och peppar i en rejäl skål och låt det dra i kylen tills det ska serveras.
* Innan servering, blanda ner krispsallad och krasse i rissalladen.
* Stek eller grilla biffarna och servera direkt tillsammans med rissalladen.
Gott att ha till: sweetchili sås
Tips! Vi brukar blanda sweetchili sås med turkisk youghurt och ha det till.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar