tisdag 26 augusti 2008

Kalas och vikt

Dagen idag bjöd på ett 1-års kalas. En grannes lilla dotter fyllde 1 år igår och bjöd idag in till barnkalas. Det bjöds på kakor och glass och annat gott. Barnen fick t o m "godispåse". Inte en riktig sådan utan en liten påse med majskrokar. Så fyndigt!
Jättetrevligt var det. Oskar sov nästan hela kalaset dock. Han var vaken en liten stund när vi kom dit så han kunde räcka över paketet (nej nu ljög jag lite... det var jag som räckte över paketet, annars hade nog Oskar inte velat släppa ifrån sig det :-)). Sen somnade han i vagnen och vaknade lagom till slutet då det var dags att få godispåse.
När vi kom hem hade Oskar världens energi. Tacka sjutton för det, han fick ju aldrig tillfälle att leka av sig på kalaset :-)

Angående vikt.... ställde mig på vågen idag.... Oj, oj, oj.... dom siffrorna var ingen vacker syn. Nu MÅSTE jag ta tag i detta. Måste, måste, måste! Nu jä*lar ska det bli promenader och maggympa. Vikten ska ner och där med basta!
Nackdelen är att jag är alldeles för glad i mat och fikabröd och glass och..... ALLT.
Men jag hoppas att promenaderna och lite situps mm ska räcka till en början. Visst ska jag hålla igen på fika och sånt, men avstå helt kan jag inte. Det vet jag sen tidigare.
Är det någon som vill följas åt i kampen mot kilona?

4 kommentarer:

Theannapanna sa...

Jag har ju samma plan så vi kanske ska slå oss ihop!
Ska vi "bara" peppa varandra o fika nyttigt eller ska vi ha ngn strategi??? :-)

Pia Printz sa...

Å jag önskar att jag kunde bestämma mig, men jag ändrar mig varje dag. Idag är jag för tjock, i morgon duger jag som jag är, i övermorgon morötter och dan därpå schweizernöt...

Lycklig fru sa...

Anna: Vi kan ju börja med peppning och nyttigt fika :-) OM det inte hjälper så mycket som vi hoppas så får vi kanske lägga upp en strategi. Eller? Är kanske bättre att ha en strategi från början? En bra strategi kanske är att när vi träffas så tar vi en rejäl promenad och skippar fika över huvud taget.

Anna-Lena sa...

Jag håller på för fullt, så vill du komma ut på promenad så brukar jag försöka gå mån, tis, ons efter jag har lämnar Leo kl 8:45.