onsdag 6 augusti 2008

Semester

Oj!....länge sen senaste inlägget.

Vi har varit på bilsemester. Startade förra onsdagen på förmiddagen, efter frukost och inpackning i bilen.
Styrde bilen mot östkusten och första dagen blev det en ganska mastig tur. Det märktes på Oskar eftersom han på eftermiddagen hade tröttnat rejält på att åka bil.
Men vi är ju inte bättre än att vi kan lära av våra misstag och nästa dag tog vi det lite lugnare och gjorde lite längre stopp, så att Oskar fick leka av sig och vila från bilåkandet under en lite längre stund.
Planen var att vi skulle ta oss ner till Skåne. Där hade Uffe spanat in en bil, en cab, som han skulle titta på och ev. köpa. Vi nådde Skåne på fredagen och efter en övernattning på vandrarhem i Örkeljunga skulle vi leta reda på BILENS adress. Vi kom fram, trots Uffes oförmåga att ta vägbeskrivningar från någon (vad är det med karlar och kartor/vägbeskrivningar???). Bilen visade sig vara i gott skick så det blev ett köp och därefter blev det bilsemester i två (!) bilar. På tre (!) personer. Inte så vidare miljövänligt :-)
Samma dag hann vi med en tripp till Höganäs och den Outlet som ligger där. Det blev bland annat lite nya koppar, ljuslyktor, skål, kastrull mm.

Efter shoppingen i Höganäs styrde vi bilarna utefter västkusten. Ullared och Ge-Kås var målet. Mera shopping, dock inte så mycket som det kan bli på ett sånt ställe. Tyvärr var det så att just den dagen så kom regnet och då menar jag REGNET!!! Guuuud vad det regnade! Det fullkommligen vräkte ner.

Vi hade tänkt att vi direkt efter Ge-kås shoppingen skulle åka hemmåt. Vi rullade från Ullared vid halv 2-tiden på eftermiddagen och ca 7 timmar senare var vi hemma. Då hade vi bilat i hällande regn heeeela vägen. Emellanåt regnade det så mycket att vi knappt såg bilen framför. Till min förvåning så gick det ändå bra att köra hela vägen hem i ett sträck. Självklart så gjorde vi några stopp efter vägen, men ändå så kände vi oss inte trötta förrän vi var nästan hemma.

Det var en liten kort semesterberättelse. Nu har vi varit hemma i två dagar och Uffe har semester även nästa vecka. Vi har litegrann inplanerat under resterande semesterdagar, men till största delen så är det bara ledigt, ledigt, ledigt.... Skööönt!

2 kommentarer:

Eikkala sa...

M undrar var är bilden på bilen, vad var det för bil... han anser att du utlämnar vissa viktiga detaljer.... *skratt* Kram Sari

Theannapanna sa...

Haha... såg Saris kommentar nu :-)
killar.... kanske dax att få Uffe o Mattias till att börja blogga.. har vi tur kanske de kan läsa varandras bloggar i alla fall :-)