torsdag 11 december 2008

1:a gången

Idag var en stor dag för mig. Det var 1:a gången.... 1:a gången jag blev stoppad i en poliskontroll.
Var på väg till Uppsala för att göra lite julklappsshopping. När jag närmar mig Uppsala står "farbror blå" mitt i vägen och vinkar in alla bilar som kommer från båda håll.
Vad tänker man i en sån situation? Har jag körkortet med mig? (Fast jag vet att det alltid ligger i plånboken och att jag alltid har plånboken med när jag åker bil, speciellt när jag ska shoppa julklappar.) Har jag druckit alkohol? (Såklart jag inte har eftersom jag kör bil, men ändå kommer tanken. Knäppt, jag vet.) Har jag druckit något annat som kan ge utslag på alkotest? (Som vaddå? Teet till frukosten? Vattnet jag drack innan vi åkte?.... Döh!)
Funkar alla lysen på bilen? (Hoppas, hoppas, hoppas.... Det är ju en ny bil för sjutton.)
Tur att jag har vinterdäck på! (Nya för i år dessutom, så mönsterdjupet kan dom inte klaga på.)
Ja, ni fattar.... Den ena knäppa tanken efter den andra ploppar upp i skallen.
"Får jag be om körkortet", säger farbror polisen. Han tittar noggrannt på det med butter min (ska han verka respektingivande med sin buttra min, mån tro? Jag är nog så nervös ändå, så det har han inget för).
"Ta ett djupt andetag och blås till det knäpper i mätaren", säger han. Jag tar in luft för allt vad jag kan och blåser....."knäpp" säger mätaren... "tack, ha en trevlig dag", säger polisen...."tack det samma" säger jag (tänk att jag ändå fann mig att säga det, bra gjort Sofia). Sen åker jag vidare in till Uppsala och avverkar en del affärer och några timmar senare bär det av hemmåt igen. Inga poliser kvar på vägen då.

3 kommentarer:

Theannapanna sa...

Coolt! Jag trampade ju pellen i botten första gången de stoppade mig.. väntar fortfarande på ett bättre möte...

Kram

Eikkala sa...

He he.. man blir såå nervös... Första gången var när jag övningkörde... gissa om jag var nervös då... sen har de haft några koller här i bålsta som man har fått blåsa i... Jag gillar annas möte me polisen *fniss*
kram sari

Pinglan sa...

Haha! Jag ska be pappalur komma och stoppa dig med jämna mellanrum så du får in lite rutin. *asg*